Brons voor René Dericks op EK Artistiek

Uiteindelijke winnaar Hector Cuadrado verspert na Jop de Jong ook René Dericks de weg naar Europees goud

13 juni 2022

 

Het was een mooie start voor Nederland bij het EK Artistiek in Gandia, Spanje: alle drie de deelnemers Sander Jonen, Jop de Jong en René Dericks wisten de laatste 16 te bereiken!

 

 

Twee van hen zouden ook de laatste acht halen: Jop en René. Sander Jonen na zijn nederlaag tegen Serdar Gümüş: “Tja als je net iets teveel laat liggen dan kan je gewoon naar huis. Zeer teleurgesteld.” Een nogal hard oordeel, aangezien Sander in die partij een fabuleuze start had, en eindigde met een percentage van liefst 71%!

 

 

Jop de Jong verloor in zijn kwartfinale van een uitermate sterk spelende Hector Cuadrado. De aan het begin van de partij opgedane achterstand kon hij niet meer inlopen. Jop na afloop: “Helaas, verloren. Ik kon niet terugkomen van een slechte eerste set. Hector speelde vreselijk goed en ik kon het niet meer bijbenen.”

Dat betekende dat er nog één Nederlander over was: René Dericks. De Limburger stond in de kwartfinale tegenover de man die Sander Jonen had uitgeschakeld: Serdar Gümüş. Maar gelukkig won René wel, haalde daarmee de halve finale én was zeker van op zijn minst een bronzen medaille.

In zijn halve finale trof René Dericks de man die Jop de Jong had uitgeschakeld, de sterke Spanjaard Hector Cuadrado. Het was ongekend spannend tot het eind, maar Cuadrado schakelde ook de laatste Nederlandse kanshebber voor het goud uit.

 

 

René was na afloop sportief en kort als altijd: “Gefeliciteerd vriend en succes in de finale. Het is je gegund, en verdiend. Toedeledokie!”

Uiteindelijk wist Cuadrado zijn mooie toernooi te bekronen met Europees goud, en reisde de Nederlandse equipe gematigd tevreden terug naar Nederland met één medaille.

  

Tekst: KNBB
Foto’s: CEB

Artistiek EK
Volg ons online