Bousema-Dekker topmatch op derde dag eredivisie

Zondag, 2 oktober, wordt de derde dag van de DKM Tools league gespeeld, één dag nadat in Frankrijk de Kozoom Challenge is afgesloten met onder andere Dick Jaspers, Eddy Merckx, Roland Forthomme en Peter Ceulemans. De opstellingen voor de eredivisie en de wedstrijden voor de derde speeldag.

01 oktober 2022

Drie koplopers met de maximale 4 uit twee wedstrijden gaan deze zondag het derde weekend van de competitie in de Nederlandse eredivisie driebanden in. Jean van Erp is kopman voor SIS Schoonmaak in de thuiswedstrijd tegen Woonwonder, Martin Horn voor Bousema in de thuiswedstrijd tegen Dekker, de topmatch van dit weekend.  Dave Christiani is de kopman voor Dekker. Vijf teams volgen op twee matchpunten van de drie leiders. Dick Jaspers, Eddy Merckx, Roland Forthomme en Murat Naci Coklu spelen deze dagen in de Kozoom Challenge Cup in Arès, vlakbij Bordeaux. Die spelers komen niet in actie. Peter Ceulemans, de kopman van Team Eekhoorn, doet dat wel. Hij rondt deze zaterdag het toernooi van Kozoom af (zaterdagmorgen om 11.00 uur tegen Roland Forthomme) en stapt zondagochtend om 6.10 op het vliegtuig in Bordeaux om op tijd in Nederland te zijn voor de thuiswedstrijd met Team Eekhoorn tegen A1 Biljarts. ,,Ik ben nog altijd amateurbiljarter hè, maar binnenkort een beetje semi-prof’’, meldde Ceulemans zaterdagmorgen vanuit het Kozoom evenement.

Dick Jaspers (maar dat went al een beetje) en Eddy Merckx laten verstek gaan in het team van SIS Schoonmaak, dat speelt tegen Woonwonder, dat één van de middenmoters met twee matchpunten is na de gelijke spelen tegen Cues&Darts en Team Eekhoorn. Raimond Burgman is herstellende van zijn operatie en treft een goede bekende, Harrie van de Ven. Raymund Swertz, die de competitie is gestart met een 40 in 18, speelt tegen Frits Broeders.

De voorlopige topmatch, tussen twee teams met de volle 4 matchpunten, gaat tussen Bousema en Dekker, die allebei een sterk team inzetten. Bousema treedt aan met de buitenlanders Martin Horn, Johan Loncelle, Stefan Galla en Frans van Schaik. Dekker met drie Nederlanders en een Belg: Dave Christiani, Barry van Beers, Gerwin Valentijn en Henk Blauwblomme.

Ook Cues&Darts tegen J&F Auto’s is in principe een wedstrijd tussen twee teams die later mee willen doen voor de play-offs. Robinson Morales en Omer Karakurt komen over voor het thuisteam, de Hagenaars spelen met Jeffrey Jorissen en Glenn Hofman als kopmannen en Therese Klompenhouwer tegen Huub Wilkowski.

Dallinga is onder meer met Jean Paul de Bruijn en Peter De Backer favoriet voor volle winst in de thuiswedstrijd tegen Post Luchtkanalen. Burgmans Biljarts (Davy van Havere kopman), goed voor twee punten uit twee, ontmoet STZ Zundert (Thorsten Frings kopman), dat een van de twee teams is dat puntloos onderaan staat.

De opstellingen:

SIS Schoonmaak-Woonwonder.com

Jean van Erp-Erwin Kivits

Raimond Burgman-Harrie van de Ven

Martien van der Spoel-Martin Spoormans

Raymund Swertz-Frits Broeders

Bousema/JBScues-Dekker/APS Sprundel

Martin Horn-Dave Christiani

Johan Loncelle-Barry van Beers

Stefan Galla-Gerwin Valentijn

Frans van Schaik-Henk Blauwblomme

Cues&Darts/Xtreme-J&F Auto/Jorissen

Robinson Morales-Jeffrey Jorissen

Omer Karakurt-Glenn Hofman

Huub Wilkowski-Therese Klompenhouwer

Wesley de Jaeger-Joey de Kok

Team Eekhoorn-A1 Biljarts/DPC

Peter Ceulemans-Ronny Lindemann

Frans van Kuyk-Jelle Pijl

Kurt Ceulemans-Richard Bitalis

Jerry Hermans-Kay de Zwart

Dallinga.com-Post Luchtkanalen

Jean Paul de Bruijn-Leslie van Neyen

Peter De Backer-Edwin Hens

Steven van Acker-Huub Adriaanse

Berry Dallinga-Wilco van Wijk

Burgmans Biljarts-STZ Zundert

Davy van Havere-Thorsten Frings

Anno de Kleine-Francis Forton

Marco Janssen-Sam van Etten

Johan Roijers-Rik van Beers.

Tekst: Frits Bakker

Foto Peter Ceulemans (Ton Smilde)

 

 

Kozoom League Driebanden KNBB
Volg ons online