Bloeiperiode voor Nederlands driebanden stemt trots

Wat een weelde! Vierde wereldtitel voor Therese Klompenhouwer; Dick Jaspers nog steeds ongenaakbaar bij de heren; World Cup Driebanden weer terug in Nederland én live op Nederlandse tv

04 oktober 2019

Wat een weelde was het voor Nederland de afgelopen tijd: met Dick Jaspers en Therese Klompenhouwer de wereldkampioenen driebanden bij zowel in de heren als de dames, én ook de nummers 1 op de wereldranglijst. En dat in een periode waar, zeker bij de heren, de internationale concurrentie gigantisch toeneemt.

 

 

Het is een situatie die op termijn zeker niet houdbaar zal zijn. Immers, ook Dick of Therese hebben weleens een slechte dag. En, er zit zowel bij de heren als de dames zeker Nederlands talent, maar een Nederlandse opvolger voor Dick of Therese die structureel in de absolute wereldtop zou kunnen meedraaien staat (nog) niet klaar.

Genoeg redenen tot zorg voor op de langere termijn dus wat betreft onze concurrentiepositie aan de absolute top. Zeker de Aziatische concurrentie (niet alleen meer in aantal, maar ook steeds meer in pure topkwaliteit) zal voor Europa en zeker ook Nederland het steeds moeilijker maken om de beste te blijven.

 

De overmacht van de zich nog steeds verbeterende Nijkerkse (vanaf achtste finales alle wedstrijden ruim boven de 1 moyenne, alle opponenten op ongekende afstand) was verbluffend

 

Hoe geweldig dan ook voor Nederland dat Therese Klompenhouwer in Valencia ondubbelzinnig afrekende met al haar tegenstandsters - en daarmee de ongekende weelde van Nederlandse wereldkampioenen bij de heren en dames gewoon wordt voortgezet! De overmacht van de zich nog steeds verbeterende Nijkerkse (vanaf achtste finales alle wedstrijden ruim boven de 1 moyenne, alle opponenten op ongekende afstand) was verbluffend.

 


 

Maar daar blijft het niet bij! Voeg dit bij het algemene enthousiasme over het driebanden. Voeg het bij de jonge top talenten (Sam van Etten, Joey de Kok, Raymund Swertz) die zeker in het driebanden ongekende stappen vooruit aan het maken zijn. Voeg het bij de trots van de World Cup Driebanden in Veghel, eindelijk weer terug op Nederlandse bodem dus. En voeg het bij het geweldige nieuws van de live uitzendingen op Ziggo Sport. Hoe lang is dát niet geleden dat een televisiezender zo uitpakte met driebanden?

 

En voeg het bij het geweldige nieuws van de live uitzendingen op Ziggo Sport. Hoe lang is dát niet geleden dat een televisiezender zo uitpakte met driebanden?

 

Jazeker, er is genoeg zorg voor de toekomst van Nederland, en klopt - heus niet bij alle biljartdisciplines is sprake van soortgelijke stappen vooruit.

Maar bijzonder is deze bloeiperiode voor het Nederlandse driebanden wel - niet in de laatste plaats dankzij onze geweldige ambassadeurs Dick Jaspers en Therese Klompenhouwer.

 

 

Tekst: KNBB
UItgelichte archieffoto Dick & Therese: KNBB
Foto Therese Klompenhouwer: Kozoom
Archieffoto's Dick Jaspers: ©JPP/BLM, ©Paul Brekelmans

Driebanden Jaspers, Dick Klompenhouwer, Therese
Volg ons online