Biljartliefde: Glenn & Andrea Hofman

In de nieuwe serie “Biljartliefde” praten geliefden over hun liefde voor het biljart, pool of snooker, en over hun liefde voor elkaar.

In deel 1 Glenn Hofman & Andrea Hofman – die onlangs hun tienjarig samenzijn vierden.

23 november 2023

 


 

Glenn & Andrea, kunnen jullie beschrijven hoe jullie elkaar hebben ontmoet? En, was het liefde op het eerste gezicht?

Glenn: “Wij hebben elkaar voor het eerst leren kennen tijden de World Games in Cali (Colombia) in 2013. Ik speelde daar mee voor Nederland en Andrea was daar aanwezig als toeschouwer. Het was niet echt liefde op het eerste gezicht, maar het duurde ook niet heel lang tot de vonk oversloeg.”

 


Andrea & Glenn in Keukenhof

 

Andrea: “In 2013 in Cali tijdens de World Games hebben Glenn en ik elkaar voor het eerst ontmoet. Ik wou heel graag naar dit evenement toe om de beste spelers van de wereld live te kunnen zien spelen. Ik herinner me dat ik bijna niet kon gaan vanwege mijn werk in die tijd maar ben erg blij dat het toch is gelukt op het laatste moment. Het was geen liefde op het eerste gezicht. Een vriendin van mij stelde mij aan Glenn voor die samen met Dick Jaspers aan een tafeltje een empanada zat te eten. Daar hebben we even kennis gemaakt en heb ik bij hun aan tafel gezeten.  Later dat jaar werd er een World Cup in Medellin georganiseerd waar Glenn aan meedeed, daar zijn we verliefd op elkaar geworden.”

 


 

Jullie liefde had flink wat hindernissen te overwinnen, aangezien jullie toen jullie elkaar leerden kennen niet in hetzelfde land woonden. Voor Andrea betekende dit eerst een verhuizing naar Nederland, en later kwam er ook nog eens Korea om de hoek blijven. Kunnen jullie uitleggen hoe jullie omgegaan zijn met deze uitdagingen?

Glenn: “Zoals ze wel eens zeggen, liefde overwint alles. Natuurlijk is Nederland heel anders dan Colombia maar we hebben er nooit echt een probleem mee gehad of van gemaakt. Zo lang we maar bij elkaar kunnen zijn. In Korea hebben we nooit echt gewoond. Het was wel een heel leuke ervaring zeker omdat we daar heel de dag bezig konden zijn met wat we het liefst doen, biljarten!”

 

“Zoals ze wel eens zeggen, liefde overwint alles"
Glenn Hofman

 

Andrea & Glenn huwelijk

 

Andrea: “Toen we elkaar leerden kennen en verliefd werden waren we allebei nog erg jong. In mijn geval was ik net klaar op de universiteit en had ik net mijn rijbewijs gehaald en was klaar om mijn leven te beginnen. Biljarten is altijd een hobby geweest voor mij en ik had nooit gedacht dat het biljarten mijn liefdesleven zo drastisch zou veranderen. Toen we hadden besloten om in Nederland te gaan wonen in plaats van Colombia wist ik niet dat er zoveel uitdagingen zouden komen. Met dank aan Glenn die er op alle moeilijke momenten was zoals het leren van de Nederlandse taal, het opnieuw halen van mijn rijbewijs (was niet makkelijk was!), inburgering, en zo nog meerdere dingen,  omdat Glenn er altijd voor mij was hebben we dit kunnen overwinnen. Dit samen met ons drukke biljartleven heeft me gemaakt tot een heel gelukkig persoon.”

 

"Toen we hadden besloten om in Nederland te gaan wonen in plaats van Colombia wist ik niet dat er zoveel uitdagingen zouden komen"
Andrea Hofman

 

“Korea was een geweldige ervaring waar ik veel dingen hebben geleerd zowel op biljart en persoonlijk vlak.  Van de Koreanen heb ik geleerd dat je nooit hard genoeg kunt werken om je doelen te bereiken.”

  

Niet alleen zijn jullie geliefden (en inmiddels tien jaar samen – gefeliciteerd!), jullie delen ook de liefde voor het driebanden. Kunnen jullie uitleggen wat er zo mooi is aan deze sport?

Glenn: “Dankjewel! Het mooiste van driebanden vind ik persoonlijk is dat je nooit uitgeleerd raakt. Ook is het van te voren niet te voorspellen wie een wedstrijd gaat winnen. Verder is het heel leuk dat we door het biljarten op ontzettend veel plekken in de wereld zijn geweest waar we normaal gesproken misschien niet zouden komen.“

 

"Het mooiste van driebanden vind ik persoonlijk is dat je nooit uitgeleerd raakt"
Glenn Hofman

 

Andrea en Glenn 10 jaar samen

 

Andrea: “Bedankt! Wat ik het leukste vind van biljarten is dat je steeds nieuwe dingen kunt leren en afleren. Het is prachtig dat het niet alleen om biljarten spelen gaat, maar je het ook moet combineren met mentale kracht om op een belangrijk moment een wedstrijd te kunnen winnen.”

 


 

Wat zijn jullie ambities voor de toekomst – op persoonlijk en relationeel vlak, en in het driebanden?

Glenn: “Op driebandgebied ben ik van plan alle World Cups weer mee te gaan spelen vanaf 2024. Verder wil ik me blijven ontwikkelen zodat ik steeds op een hoger niveau kan spelen.  Dit probeer ik door dagelijks te trainen.  Op relationeel vlak zitten Andrea en ik op dezelfde lijn. We vinden dezelfde dingen leuk en dat doen we dan ook zoveel mogelijk: biljarten, reizen, en lekker en gezond eten.”

 

Andrea & Glenn in NYC

 

Andrea: “Mijn ambitie op driebandgebied is om beter te worden. Ik ben blij dat er twee Grand Prix toernooien voor dames zijn toegevoegd omdat één toernooi per jaar gewoon echt te weinig was! Verder is mijn ambitie om weer een medaille te winnen op nationaal en Europees niveau.”

 

"Mijn ambitie om weer een medaille te winnen op nationaal en Europees niveau”
Andrea Hofman

 

“Op persoonlijk vlak probeer ik dezelfde gelukkige persoon te blijven die ik nu ben.  En op relationeel vlak om beste vrienden te blijven met Glenn, onze liefde te blijven delen de één voor de ander en onze passie voor het biljarten.”

 


 

Tekst: KNBB
Foto’s aan biljarttafel: Ton Smilde, Paul Brekelmans
Foto’s Glenn & Andrea privé: via Glenn & Andrea

Biljartspelers Hofman, Andrea Hofman, Glenn
Volg ons online