Biljarten voor Parkinsonpatiënten groots onderdeel Landsfinale 2023

Initiatiefnemer Cees van Schaik blikt vooruit: “Biljarten kent maar één handicap, en dat is het moyenne”

04 mei 2023

De Simonis Biljartlakens Landsfinale 2023 werpt steeds meer zijn schaduw vooruit. Het wordt namelijk een mooie, bijzondere editie!

Eén van deze bijzondere onderdelen is dat voor de tweede maal ruimte is ingelast in het schema voor Biljarten voor Parkinsonpatiënten, mede dankzij de organisator van de NK’s voor Parkinsonpatiënten Cees van Schaik. Zie deze algemene aankondiging. Het is niet alleen leuk – het is ook nog eens een mooie therapie!

Van Schaik: “Op zaterdag 22 april hebben we een kennismaking dag gehad voor biljarters met Parkinson uit Zuid-Holland. Dit was in de Biljartacademie van Oegstgeest, en was een succes. Ook hebben zich wederom nieuwe spelers aangemeld bij de stichting voor deelname aan de onze activiteiten.”

“Nu zijn we ons aan het opmaken om voor de tweede keer deel te aan de Landsfinaledagen van de KNBB. Ik heb twee jaar geleden de directie KNBB gezegd me daar volledig voor in te zetten, om er een succes van te maken.”

“Vorig jaar deden we daar mee met 10 spelers. Men had vijf biljarttafels voor ons gereserveerd. Dus hier lag nog wat extra werk te verzetten. Nu maken we op 27 juni in Sportcomplex Merwestein onze opwachting met 28 spelers. Dit betekent dat alle vijf biljarts dik bezet zijn. Vijf van de spelers gaan onderling uitvechten wie landskampioen driebanden wordt; er spelen 12 gevorderden en 11 liefhebbers mee.”

“Ook hier gaan we een leuke dag van maken en ik ben zo vrij om alle spelers een drankje van de sponsors te presenteren.”

“Biljarten kent maar één handicap, en dat is het moyenne. Iedereen kan dus meedoen, zelfs als je Parkinson hebt, grote oren of als je stottert. En onder dit motto gaan wij door.”

 
 

Tekst: KNBB
Quote: Cees van Schaik
Foto’s Parkinson op Landsfinale 2022 ©Frank Dekkers

Gehandicapten/VG/Parkinson Simonis Biljartlakens Landsfinale
Volg ons online