Bijna 4500 teams in Teamcompetities Carambole

Voorzitter KNBB Vereniging Carambole Jaap Labrujere:

“De biljartsport leeft! Het is fijn dat dit ook steeds vaker wordt gestaafd door de cijfers.”

04 oktober 2017

Bij de start van het competitieseizoen 2017-2018 zullen liefst 4481 teams deelnemen aan teamcompetities carambole. Het betreft alle competities, zowel districten als landelijk. Bij de districten was sprake van stabilisatie van het aantal teams. In de landelijke competities was zelfs een lichte stijging waar te nemen: van 347 naar 354.

Het is een bevestiging van de kentering zoals die eerder dit jaar ook al bleek bij driebanden. Ook daar was na jaren van teruglopende inschrijvingen de daling een halt toegeroepen, en is dit seizoen 2017-2018 voor het eerst in jaren het aantal deelnemende teams aan de teamcompetities driebanden zelfs gestegen.

 

 

KNBB-directeur Willem La Riviere: “Het is een bevestiging van wat we al een aantal jaren merken: dat het enthousiasme voor de klassieke spelsoorten weer langzamerhand toeneemt. Tot nu toe wisten we eigenlijk wel zeker dat bij ieder nieuw seizoen het aantal deelnemers een paar procent lager zou zijn dan het seizoen ervoor. Daar is nu gelukkig geen sprake meer van! De daling lijkt sportbreed een halt toegeroepen, en we kijken ernaar uit om in komende jaren vol in te zetten op groei in zoveel mogelijk disciplines.”

Over de rol van de KNBB hierin zegt La Riviere: “Niet alleen wij als KNBB, maar ook alle individuele secties zetten al tijden in op betere communicatie, en op digitalisering van de biljartsport. Zorgen dat alle uitslagen goed vindbaar zijn, zorgen voor een frisse en moderne webomgeving, op social media veel positiviteit, en volop aandacht voor jongeren. En, toenemende aandacht niet alleen voor de grote kampioenschappen, maar ook voor kleinere, regionale events. Wij proeven veel positiviteit over deze ontwikkelingen, die het voor spelers steeds aantrekkelijker maken deel te nemen aan een teamcompetitie.”

 

 

Voorzitter van KNBB Vereniging Carambole Jaap Labrujere: “Al jaren zetten wij in op vernieuwing, en proberen we te luisteren naar wat de spelers willen. Deze ontwikkelingen kosten soms wat tijd, omdat wij van oudsher een traditionele sport zijn. Maar door steeds laagdrempeliger te zijn, door events open te stellen voor iedereen en niet alleen voor KNBB leden, door nieuwe spelvormen te introduceren, en door onze communicatie flink te verbeteren is er wat mij betreft zeker sprake van een omslag. De biljartsport leeft! Het is fijn dat dit ook steeds vaker wordt gestaafd door de cijfers.”

 

Website Carambole
Facebook-pagina KNBB Carambole
Website KNBB
Website Teamcompetitie

Carambole/libre KVC Labrujere, Jaap
Volg ons online