Benelux Cup 2024 5-Pins in Biljartacademie gewonnen door Nederland 2

In een gezellig maar vooral spannend toernooi weet Nederland 2, bestaande uit Rene Dericks (Regerend Nederlands Kampioen 5-Pins), Herold Slettenaar, Brian Jalving en captain Marco Wolfs, aan het langste eind te trekken.
 
Een wedstrijd bestaat uit 2 single wedstrijden (beide 1 punt waard) 1 dubbel wedstrijd (1 punt waard) en een relay 4 tegen 4 (2 punten waard). Dit weekend werden alle wedstrijden pas beslist in de relay.

26 februari 2024

SITTARD - In de 1e ronde op zaterdag speelde Nederland 1 tegen Nederland 2 en België tegen Luxemburg. België Luxemburg werd in het voordeel beslist in de zeer spannende relay 160-151 en een totaal uitslag van 4-1. Datzelfde gebeurde ook bij de clash tussen NL 1 en 2, 160-151 met een totaal uitslag van 3-2 voor Nederland 1.
 
In de 2e ronde nam Nederland 1 het op tegen België waarbij de na de singles 2-0 voorkwamen en het al in de dubbel konden afmaken, in deze thriller wisten de Nederlanders aan het langste eind te trekken, en deze dreun kwamen de Belgen niet meer te boven in de relay, die gemakkelijk naar Nederland ging, eindstand 3-2. Nederland 2 speelde tegen Luxemburg en bij een 2-1 stand werd de relay gewonnen en zodoende de uitslag van 4-1.
 
 
 
 
Op zondag zou de beslissing vallen en zou Nederland 1 bij winst tegen Luxemburg de titel in de wacht slepen. Echter lagen Nederland 2 en België op de loer, want bij verlies van Nederland 1 zou de titel gaan naar de winnaars van Nederland 2 - België. In de relay van Nederland 1 tegen Luxemburg hebben NL1 als snel een mooie voorsprong opgebouwd, maar kunnen deze helaas niet vasthouden. Het is tot de laatste bal spannend, maar uiteindelijk weet Gérard Goedert van Luxemburg de wedstrijd in hun voordeel.
 
Bij Nederland 2 tegen België gaat het op en neer. Rene geeft het stokje over aan Brian met een kleine voorsprong. Brian geeft het stokje over aan Herold met een kleine achterstand. Herold heeft het stokje weer over aan Marco met een kleine voorsprong. En zoals van een captain verwacht mag worden brengt hij deze wedstrijd tot een goed einde tegen de doorgaans ijzersterke Peter Debaes.
 
Zodoende eindigen Nederland 2 en Nederland 1 gelijk, maar heeft Nederland 2 een beter setsaldo.
 
  
 
Tekst & foto's: KNBB 5-Pins
5-Pins
Volg ons online