Bekerfinale met biljartinterland, biljartbeurs en 5-pins

De KNBB Jumbo Bekerfinale Driebandenteams, van 31 mei t/m 3 juni 2017 in Oosterhout, werpt zijn schaduw vooruit, mede door het vernieuwende programma.

Een vooruitblik, met Ad Smout van Stichting BEN.

20 april 2017

 

De Bekerfinale wordt dit jaar compleet anders dan in voorgaande jaren. Waarom?

Evenals De Masters driebanden moet de Bekerfinale een beleving worden. Een evenement waar alle mogelijke middelen worden ingezet om sfeer te scheppen, zoals show, presentatie, uitstraling, beeld en geluid.

 

 

Wat is er allemaal te zien/te beleven?

De Bekerfinale is een op zich zelf staand biljartevenement, dat gehouden wordt in de grote theaterzaal van De Bussel in Oosterhout. Er worden vier matchtafels opgesteld in een arena omgeven door VIP-boxen. Daarnaast zijn er vierhonderd zitplaatsen beschikbaar.

In de foyer van De Bussel wordt een biljartbeurs georganiseerd met diverse standhouders die hun producten en diensten op biljartgebied presenteren. Denk daarbij aan biljarts, biljartaccessoires, media, elektronische scoreborden en verdere digitalisering in de biljartsport.

Op deze beursvloer organiseert de KNBB Vereniging Carambole een promotioneel 5-pins toernooi met vier tweetallen uit Nederland, Duitsland, Italië en België. Hiervoor staan twee biljarttafels opgesteld in een arena omgeven door VIP boxen.

 

 

En dan is er ook nog de interland Nederland-België. Wat kunnen we hierbij verwachten?

Op zondag 4 juni is er in de grote theaterzaal een driebanden interland Nederland-België. Beide landen komen met een ijzersterk team. Zo treden voor Nederland de eerste vier spelers aan van de doorlopende ranking; Dick Jaspers, Raimond Burgman, Jean van Erp en Dave Christiani. Ook de Nederlands kampioen bij de dames Therese Klompenhouwer en jeugdkampioen driebanden Joey de Kok maken hun opwachting.

België komt  eveneens met een sterke formatie. Naast de Belgische kampioen bij de dames en bij de jeugd, zullen Frédéric Caudron, Eddy Merckx, Roland Forthomme en Eddy Leppens onze zuiderburen vertegenwoordigen.

Voor al deze spelers staan drie partijen op het programma: een partij in setjes, een partij met een vast aantal caramboles, en een confrontatie acquit stoten.

 

Alles wordt georganiseerd door Stichting BEN, net als de NK Masters Driebanden. Wat is Stichting BEN precies?

Biljart Evenementen Nederland bestaat uit enkele dolenthousiaste organisatoren, die de biljartsport op een professionele manier onder de aandacht willen brengen. Het uiteindelijke doel is om deze sport de status te geven die het verdient, met veel publiek en media-aandacht.

 

Hoe duur zijn toegangskaartjes, en hoe kun je die reserveren? En, zijn de events ook online te zien?

Alle genoemde evenementen zijn gratis toegankelijk. Alle partijen van de nationale KNBB Jumbo Bekerfinale en de interland worden direct uitgezonden via www.kozoom.com. Zo goed als zeker zal de NOS een samenvatting van de finale uitzenden. Met de Belgische TV lopen nog onderhandelingen i.v.m. uitzending van de interland op Sporza.

 

 

Informatiepagina Stichting BEN over Bekerfinale

De KNBB zal bij de Bekerfinale ook zelf aanwezig zijn met een stand/promoteam. Wil je deel uitmaken van dit promoteam? Klik dan hier.

 

Tekst: Rolf Slotboom

Foto Ad Smout ©Rolf Slotboom (bij NK Masters Driebanden 2017)

Posters ©KNBB Sectie Driebanden/Stichting BEN

 

Bekerfinale Driebanden Initiatieven
Volg ons online