Barry van Beers wint Super Aramith GP Rosmalen

In de finale te sterk voor stap-voor-stap-naar-Nederlandse-driebandentop Sam van Etten

04 juni 2023

ROSMALEN – De Brabander Barry van Beers, al heel het jaar in een prima vorm, heeft de Grand Prix van Rosmalen op zijn naam geschreven. In de finale was hij de betere van Sam van Etten, die hij versloeg met 40-28 in 23 na een betere start (28-10 in 14) en een beslissend slot nadat de jonge Noord-Hollander was teruggekomen tot tien punten. Barry van Beers speelde 1.430 over zijn hele toernooi. ,,Ik ben er heel tevreden over, zeker omdat ik in Rosmalen eigenlijk nooit mijn beste toernooien speel.’’ Het podium werd verder gevormd door Glenn Hofman en Frans van Schaik.
 
De aanloop naar de slotpartijen had een verrassend verloop, omdat Jean Paul de Bruijn onder andere verloor van Frits Broeders, Raymund Swertz van Frans van Schaik en Jeffrey Jorissen van Sam van Etten. Barry van Beers schakelde twee van de uitgesproken kanshebbers uit: eerst bij de laatste zestien Jerry Hermans met 40-20 in 24, in de volgende ronde Dave Christiani met 40-34 in 27 en in de halve finale Glenn Hofman met 40-29 in 27. ,,Ik had in die partijen een betere start, mijn tegenstanders kwamen nog terug, maar ik kon het daarna goed afmaken’’, zei Van Beers in zijn nabeschouwing.
 
 
Barry van Beers is nog op verschillende terreinen op weg naar biljartsuccessen. Hij speelt met Dekker Keukens nog in de bekerfinale en in de play-offs, waarin Topbiljart Zundert de volgende tegenstander en waarna de winnaar van die tweekamp tegen SIS Schoonmaak speelt voor het Nederlands teamkampioenschap.
 
Barry van Beers won eerder Grand Prix toernooien in Amsterdam en Den Haag. ,,Ik heb in totaal acht keer in een finale gestaan, waarin Dick Jaspers vaak mijn tegenstander was.’’
Sam van Etten verraste in de kwartfinales Jeffrey Jorissen met 40-12 in 24, een uitzonderlijk riante score. Hetzelfde gold voor Glenn Hofman, die in die ronde de bedwinger van Jean Paul de Bruijn, Frits Broeders, versloeg met 40-12 in 21.
 
Frans van Schaik leek op weg naar winst tegen Sam van Etten, maar verspeelde zijn voorsprong in de slotfase: 40-36 in 34. In die halve finale ging Barry van Beers langs Glenn Hofman met 40-29 in 27.
 
Sam van Etten kon meer dan tevreden zijn met zijn finaleplaats in een Grand Prix.
 
 
 
 
Tekst: Frits Bakker.
Foto's: Paul Brekelmans
Driebanden Grand Prix
Volg ons online