Amigio nadert Westend tot op vier punten

Titelverdediger uit Maassluis verhoogt druk op koploper uit Zaandam

04 februari 2019

Dankzij een 8-1 overwinning uit bij HOB Nijmegen heeft titelverdediger Amigio Maassluis de kloof met koploper Westend Zaandam in de KNBB eredivisie snooker 2018/2019, die ooit 14 punten bedroeg, teruggebracht tot 4 punten. De Noord-Hollanders zelfs wonnen in de elfde speelronde op zaterdag 2 februari met 6-3 bij InterConnect De Dieze in Den Bosch.

Amigio reisde met René van Rijsbergen, Ameer Baksh en Arya Sohrabi af naar HOB Nijmegen, dat in de derde speelronde verrassend met 6-3 had gewonnen in Maassluis. Freek Bettonviel, Mark Koppert en Peter Phoelich konden thuis niet opnieuw stunten en voelden de wraak van de kampioen. Amigio won nu met 8-1, waarbij het ene Nijmeegse punt verrassend kwam van de 3-2 winst door Koppert op veelvoudig NK-winnaar Van Rijsbergen.

 

 

Westend Zaandam ging met 6-3 winnen bij InterConnect De Dieze, waar de Bossche kopman Joris Maas de gasten Jimmy Cai (3-2), Richard van Leeuwen (3-1) en Jesse Thehu (3-0) stuk voor stuk over de knie legde. De drie bezoekers wonnen wel allemaal van Remko Boselie en Nick Tielemans, al hadden Van Leeuwen en Thehu wel de volle vijf frames nodig om Tielemans van zich af te schudden.

Sportcentrum Utrecht handhaafde zich op de derde plaats door ook een ruime uitoverwinning te boeken: 8-1 op bezoek bij nummer tien Pompadour Breda. Nederlands kampioen Roy Stolk en Feylin Janssen wonnen beiden hun drie partijen tegen Anton Janssen, Dominique Hovens en Richard Vernimmen. Florian Moederscheim bleek ook te sterk voor Hovens en Janssen, maar Vernimmen haalde voor de Brabanders de nul van het bord met 3-1 winst op Moederscheim.

Snookerij Leiden haalde het thuis met 7-2 van Final Touch Amsterdam, waarbij Xander van Rossem namens de Leidse formatie drie keer triomfeerde tegen Frans Veling, Kendrew Oei en Shahzeb Kamal, al bood Kamal (3-2) lang verzet. Martijn Verzaal en Wim Monfils wonnen allebei twee partijen, maar dienden ook beiden Veling te feliciteren, die hen met respectievelijk 3-0 en 3-1 vloerde. Oei kende zijn beste optreden tegen Monfils, maar verloor toch met 3-2.

Mediacaster Cue Action Groningen haalde thuis een overtuigende 8-1 zege binnen tegen Snooker Society Doetinchem en bezet daardoor nu de vijfde plaats. Dennis van der Zee zorgde voor drie matchpunten tegen Pascal Sars, Martijn Woonings en Pieter Kodde. Dat lukte ook Rik van Winsum, al was het tegen Woonings knokken tot 3-2. Bas Verviers klopte Woonings en Kodde, maar boog met 2-3 voor Sars die de reis naar het hoge noorden toch nog met een pluspluntje opsierde voor Snooker Society. De Doetinchemmers staan inmiddels wel acht punten achter op Final Touch, dat op de veilige achtste plaats staat.

De volgende speelronden zijn op 9 en 16 februari.

 

 

11e speelronde KNBB eredivisie snooker 2018/2019

InterConnect De Dieze Den Bosch - Westend Zaandam 3-6

HOB Nijmegen - Amigio Maassluis 1-8

Pompadour Breda - Sportcentrum Utrecht 1-8

Mediacaster Cue Action Groningen - Snooker Society Doetinchem 8-1

Snookerij Leiden - Final Touch Amsterdam 7-2

 

Stand

1. Westend Zaandam 11-76

2. Amigio Maassluis 11-72

3. Sportcentrum Utrecht 11-58

4. Snookerij Leiden 11-56

5. Mediacaster Cue Action Groningen 11-51

6. InterConnect De Dieze Den Bosch 11-48

7. HOB Nijmegen 11-47

8. Final Touch Amsterdam 11-41

9. Snooker Society Doetinchem 11-33

10. Pompadour Breda 11-13

 

Tekst: Peter de Brie
Archieffoto Van Rijsbergen ©Corné Kuijpers

Eredivisie/Topklasse Snooker
Volg ons online