Amerikanen laten tanden zien op Mosconi Cup 2018

Team USA verlaat kolkend Alexandra Palace met 11-9 overwinning op topfavoriet Team Europe

08 december 2018

Wat was het een geweldige editie van de Mosconi Cup 2018!

 

 

Vooraf was het nog zo duidelijk: Europa is al jarenlang ongeslagen, vaak is dag 4 niet eens nodig. En ja, Amerika toont weliswaar tekenen van herstel, maar het zou hoogstwaarschijnlijk niet genoeg zijn voor een écht serieuze kans op winst.

 

 

Hoe anders zou het uitpakken! In een bruisend Alexandra Palace won Team USA drie avonden op rij met 3-2, waardoor op de laatste dag Europa geen steken meer mocht laten vallen. Van 9-6 werd het echter 10-6, en was het bijna gedaan: Team USA had nog maar één punt nodig.

 

 

Een glorieuze comeback voor Team Europe leek nochtans in de maak! Europa won drie wedstrijden op rij, waaronder winst van Niels Feijen op Corey Deuel.

 

 

Feijen had de dag ervoor ook al zo'n belangrijke wedstrijd gewonnen, de teamwedstrijd met Eklent Kaci tegen Corey Deuel & Tyler Styer.

 

 

Maar het zou niet genoeg zijn. Op 10-9 achter leek Alex Kazakis bevangen door de spanning, ondanks dat zijn opponent Shane van Boening óók verre van zeker was. Immers, de Amerikaanse superster droeg al jarenlang de 'Mosconi curse' met zich mee, en ook nu liet SVB het op één of twee cruciale momenten liggen. Maar Kazakis kon niet profiteren, en uiteindelijk was maakte Van Boening het uit met een prachtige 1-9 combo.

De climax was live te zien op Ziggo Sport, en werd op geweldige wijze in beeld gebracht.

Betekent dat Amerika de stand weer heeft gelijk getrokken naar 12-12. Een onverwacht maar prachtig succes voor Team USA met de Nederlandse coach Johan Ruijsink. En, een garantie voor spektakel de komende jaren!

 

 

Mosconi Cup 2018 (Wikipedia)

Europa Mosconi Cup Poolbiljart
Volg ons online