Alex Lely leidt Team Europe naar eclatante overwinning

Na enkele moeizame Europese jaren, nu een regelrechte whitewash voor Team USA in Partypoker Mosconi Cup 2020: 11-3 voor Europa!

Lely: "Blij dat alles zo goed klikte"

04 december 2020

Wat was het een teleurstelling, eind 2019: opnieuw dolf het favoriete Team Europe in de Mosconi Cup het onderspit tegen underdog Team USA.

Het roer moest om, dat was duidelijk. En één van deze maatregelen betrof: de aanstelling van Alex Lely als captain van Team Europe.

 

 

In Coventry, voor het eerst in jaren zonder Nederlandse spelers en ook zonder publiek, alles wederom uitgezonden op Ziggo Sport, ging dit roer inderdaad om. Team Europe maakte gehakt van de Amerikanen die de laatste jaren onder leiding van Johan Ruysink steeds boven zichzelf waren uitgestegen.

Ditmaal zonder Ruysink waren de Amerikanen hier niet toe in staat. Alleen de begindag bleef Amerika nog bij (3-2 achter, waarbij Europa echt diep moest gaan), maar de dagen erop was er geen houden aan. Het favoriete Europa raasde met het grootste gemak en met overduidelijk plezier over Amerika. Voor de uiteindelijke 11-3 whitewash was niet eens een vierde speeldag nodig: in drie avonden was de klus geklaard.

 


 

Met Jayson Shaw als MVP wist Europa in deze 27e editie de all-time score te trekken naar 13-13. (Eenmaal eindigde het onbeslist.) Een prachtige prestatie van het team van Alex Lely, die het vooraf door de Team Captain uitgedachte plan perfect in de praktijk bracht.

Lely was na afloop in zijn commentaar zoals gebruikelijk heel kort en bondig, en vooral ook heel blij: "Dit is geweldig! We zijn uiterst tevreden met dit resultaat. We hebben er lang en hard voor gewerkt, en met als beloning een mooie turnaround. Blij dat alles zo goed klikte!"

 

 

De strategie van Lely in tien bullets
Alle links naar KNBB artikelen Mosconi Cup door de jaren heen

 

Tekst: KNBB
Foto's: Matchroom Sport

Mosconi Cup Poolbiljart
Volg ons online