AH Sportactie van start met duizenden sportclubs

In heel Nederland zijn er bij de start van de actie meer dan 90.000 sportactiviteiten, ruim 6000 sportclubs, royale keuze uit 300 sporten die in totaal goed zijn over de ruim twee miljoen sportplekken!

06 september 2017

AH Sportactie van start met duizenden sportclubs door heel Nederland

De AH Sportactie is twee dagen geleden van start gegaan! In heel Nederland zijn er bij de start van de actie meer dan 90.000 sportactiviteiten, ruim 6000 sportclubs, royale keuze uit 300 sporten die in totaal goed zijn over de ruim twee miljoen sportplekken! Dat zijn waanzinnige aantallen (zie infographic). Deze aantallen nemen per dag enorm toe. Ontzettend bedankt voor jouw inzet hierbij!

Op de eerste dag van de AH Sportactie (maandag 4 september) zijn er bijna 1000 volle spaarkaarten ingewisseld voor codes om te gaan sporten

In de eerste 3 dagen zijn er meer dan 600 sportactiviteiten geboekt. Populair zijn in de eerste 3 dagen paardensport, zwemmen, fitness, golf, tennis, yoga, roeien, squash, turnen, duiken en hardlopen.

 

 

Check de clubs en activiteiten

Mis je nog iets? Sportclubs zijn alleen zichtbaar als ze activiteiten hebben aangemaakt. Attendeer ze daar dus op. En sportclubs kunnen zich alsnog aanmelden om mee te doen. Wel dringen we aan op snel aanmelden zodat zij zichtbaar zijn voor de sporters die vanaf vandaag gaan zoeken en boeken. Extra leuk is dat er een winactie is voor sportclubs waarmee ze een overnachting en workshop op Papendal kunnen winnen.

 

Alle 900 Albert Heijn winkels doen mee

In álle 900 Albert Heijn winkels is de AH Sportactie goed zichtbaar en worden de sportzegels uitgedeeld. De AH Sportactie wordt on- en offline met veel enthousiasme ontvangen. De winkelmanagers zijn over het algemeen zeer positief. Zo gaan winkels met hun personeel sporten bij een sportclub in de buurt, wordt er door sportclubs, medewerkers en klanten gesport in en voor de winkels en zijn er winkels die bijvoorbeeld sponsor zijn geworden van lokale sportweken. Dit tot grote tevredenheid van Albert Heijn en NOC*NSF. Ook wordt er ingezet op lokale verbinding tussen de winkels en de sportclubs en buurtsportcoaches.

Waar en wat kan er gesport worden?

In de grotere gemeenten zijn verhoudingsgewijs veel deelnemende sportclubs. Rotterdam, tevens host city van de Nationale Sportweek, voert de lijst aan met maar liefst meer dan honderd sportclubs, gevolgd door gemeenten als Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Arnhem, Eindhoven, Houten, Breda, Zoetermeer, Den Bosch, Almere en Helmond. Door actieve samenwerking met sportbonden, sportservices, gemeenten en buurtsportcoaches zijn we hard bezig om in de laatste gebieden sportclubs gericht te benaderen, met als resultaat dat in bijna alle regio’s voor alle leeftijden sporten te ontdekken zijn.

 

Grote aanvoerder als het gaat om aantal deelnemende sportclubs per sport zijn fitness, tennis, zwemmen en badminton, gevolgd door bootcamp, gymnastiek, turnen, scouting, volleybal, tafeltennis, voetbal, yoga, judo, hardlopen, squashen, kickboksen en dansen.

 

Vanuit het projectteam worden de sportvraag en sportaanbod continue gemonitord.

 

Waarom doen sportclubs mee?

We horen nogal eens het argument dat je altijd al gratis kunt komen sporten. Dus waarom dan via de AH Sportactie meedoen? Een goeie vraag. De ervaring leert ons echter dat maar zeer weinig mensen écht gebruik maken van proeflessen en –trainingen. Het is toch best spannend om met een nieuwe sport of sportclub kennis te maken. Door deze actie hopen we nieuwe mensen te bereiken en de drempels zoveel mogelijk te verlagen, zodat veel meer mensen ook écht verschillende sporten gaan proberen en een sportclub ontdekken die bij ze past. In de communicatie naar sportclubs zullen we daarom de nadruk leggen op communicatie (hoe meer een sportclub zelf communiceert, hoe meer mensen komen sporten zo blijkt uit de AH Sportactie pilot in 2016) en op gastvrijheid. Gastvrij ontvangen en begeleid worden is een belangrijke factor om mensen na een activiteit terug te laten komen bij een sportclub.

 

Eerdere artikelen over AH Sportactie op website KNBB:

AH Sportactie op punt van beginnen
Zet je biljart-, pool- of snookerzaal op de (AH Spaar)kaart!
 

 

Tekst: AH Sportactie
Bewerking: Rolf Slotboom
Foto/infographic: AH Sportactie

Biljart algemeen Initiatieven NOC*NSF/Sportbonden
Volg ons online