Achtste finale eindstation EK Masters Snooker voor sterke Joris Maas

Dag-voor-dag verslag van de EK Masters (voor de EBSA) in Bulgarije met namens TeamNL: Joris Maas en Nick Tielemans.

Updates/verslag zoals gepubliceerd op KNBB Sectie Snooker Facebook

08 juni 2023

4 uur geleden

De 1/8 finale van Joris Maas is helaas zijn Waterloo.

Een wedstrijd die bijzonder goed van start ging. Erg goed spel van beide spelers. Mooie breaks en gelijkopgaand.

Joris kwam met 2-0 voor tegen Gary Nilne. Daarna kreeg de wedstrijd een wending. Nog steeds verschrikkelijke goed safety spel, maar Gary ging iets minder aanvallend spelen.

Uit een snooker van Joris viel weer een snooker tegen Joris....dat ging over en weer. Lekkere klosjes, afgewisseld met slechte klosjes op belachelijk mooie pots.

Het 4e en 5e frame werden beide op hoge kleuren beslist. In het 4e frame viel de zwarte bal ongelukkig recht voor de middenpocket en was dit een relieve voor Gary. In het 5e kreeg Joris een pot op roze die bijna onmogelijk is, maar viel zijn witte erin.

In het 6e frame een hele mooie comeback van Joris, maar een moeilijke pot op bruin... die dan net iets op de vleug loopt (voor de kenners) en daarmee op het randje van de pocket blijft liggen. Deze wedstrijd had met 4 millimeter meer run, heel anders kunnen uitvallen.

De wedstrijd had alles: Beetje pech, beetje geluk, aantal gemiste kleuren van de spot, heel veel goede safeties, heel tactisch sterke wedstrijd, twee spelers die goed spel afwisselden met onverwachte foutjes... en allebei zullen het gevoel hebben gehad , deze had ik kunnen/moeten winnen.

Uiteindelijk wint Gary Milne met 4-2 van Joris en gaat hij door naar de kwartfinale. Niet te min, een bijzonder goed toernooi tot dusverre van Joris, waar wij als snookerend Nederland trots op mogen zijn.

Joris speelt ook nog het EK Teams en EK shoot-out. Nu even bijtanken en bijpraten...

 

 

19 uur geleden

Joris Maas zit in de 1/8 finale op het EK in Bulgarije!

Donderdag 8 juni om 9.00 uur NL tijd zal hij aantreden tegen Gary Milne. Een Brit met veel ervaring, maar ja... Joris heeft pas 1 frame verloren in het hele toernooi.

Succes Joris, we kijken mee via de live stream op YouTube. te vinden op YouTube met de zoekopdracht EBSA table 1.

 

 

21 uur geleden

Breaking news:

Joris Maas speelt om 19.30 op centre court...table 1 om een plek bij de laatste 16

Te volgen via: http://esnooker.pl/live/en/tsnew.php

 

24 uur geleden

Joris Maas als 3e geplaatst naar de knock-out fase.

Een pittige laatste groepswedstrijd tegen Arthur Cachia uit Malta werd op ervaring en souplesse gewonnen met 3-1. Wat Joris tot één van de top seeded players maakt bij de laatste 32 van het EK in Bulgarije.

Zijn wedstrijd bij de L32 was gepland om 15.30 uur vandaag (woensdag). Maar er is sprake van uitloop. Wanneer deze wel aanvangt kun je op de volgende link zien. Daar kun je ook de wedstrijd live kijken. Op moment van schrijven, 17.00 uur, nog niet begonnen.

Kijk je mee op http://esnooker.pl/live/en/tsnew.php?

Nick Tielemans had nog één wedstrijd te winnen om zich te voegen bij de laatste 32. Deze ging helaas met 3-0 verloren tegen James Darcy uit Ierland.

 

 

2 dagen geleden

Dag 2 van de EK Masters in Bulgarije. Joris Maas speelde buitengewoon goed. 'De tafel speelt ook perfect voor mijn techniek, hoef niets op kracht te doen.'

De beginnend scheidsrechter had meer tijd nodig om de tafel weer op te zetten, dan Joris nodig had om de frames binnen te halen. 3-0 winst en alle kans op de knock-out fase.

Nick Tielemans had een zwaardere wedstrijd. Zijn tegenstander had per bal net zoveel bedenktijd nodig, als Joris nodig had per frame. Een wedstrijd die we niet zullen terug kijken, maar wel binnen gesleept met 3-1. En uiteindelijk win je toernooien met het winnen van alle wedstrijden, niet alleen als alles op rolletjes gaat.

Nick zijn interview is niet voor publicatie geschikt, maar zit in de trend van...'potjedikkie, jammer dat de tegenstander zo langzaam was, zonde dat ik enkele ballen minder raakte'....maar dan net iets anders geformuleerd.

Nick en Joris gaan morgen hun laatste groepswedstrijd spelen, voor een plaats in de knock-out fase.

Beide spelen om 9.00 uur lokale tijd en zijn te volgen op ebsa.tv

 

 

3 dagen geleden

De eerste dag van het EK Masters in Bulgarije is gestart met ook vandaag al onze troeven Nick en Joris op het schema.

Nick Tielemans had nog een kleine tegenvaller. Op 2-1 voorsprong potte hij de matchball maar ging ongelukkig in-off. Maar met bijzonder goed spel en fantastische safe leggen een goede 3-2 winst.

Joris Maas won zijn wedstrijd met 3-0. Na afloop in gesprek zei hij...eh...hij kon er eigenlijk niet zoveel van.

Maar de accommodatie en tafels zijn heel goed. Dit maakt het voor TeamNL echt wel kansrijk. Speak U tomorrow...

dinsdag spelen ze beide hun tweede partij om 11.30 uur.

 

 

4 dagen geleden

Vandaag begint de EK Masters in Bulgarije voor de EBSA.

Voor TeamNL nemen Joris Maas en Nick Tielemans deel.

Joris Maas en Nick Tielemans spelen beide MA 15.00 uur Di 12.30 uur en WO 10.00 uur plaatselijke tijd. Voor NL 14.00 uur, 11.30 uur en 9.00 uur

Alle wedstrijden zijn te zien op:http://esnooker.pl/live/en/tsnew.php

Succes namens de KNBB_Snooker, KNBB en TeamNL!

 

Tekst & foto's: via KNBB Sectie Snooker

EK Snooker
Volg ons online