Koninklijke Nederlandse Biljartbond - Snooker
Zoeken op de website
Zoeken binnen de Koninklijke Nederlandse Biljartbond website.
snooker
Zoek resultaten

Persbericht KNBB Snooker

WSA organiseert proftoernooi “Rotterdam Open” in Nederland.

Topsportcentrum Rotterdam strijdtoneel van 18 tot en met 21 juli 2013.

Profreferee Jan Verhaas speelde sleutelrol bij binnenhalen topevenement.

 

De snookerprofs die momenteel in Sheffield strijden om de WK-titel, spelen van 18 tot en met 21 juli 2013 in het Topsportcentrum Rotterdam. De World Snooker Association (WSA) heeft het één van de rankingtoernooien van de jaargang 2013-2014 toegewezen aan Nederland. Ook onze Nederlandse spelers kunnen zich voor dit zogeheten PTC-event kwalificeren. Het is voor het eerst in 22 jaar (Tony Jones won in 1991, ook in Rotterdam, het European Open) dat er een toernooi voor de wereldprofranking op Nederlandse bodem wordt gehouden. Het Topsportcentrum Rotterdam is hoofdsponsor van het toernooi, dat uitgebreid op Eurosport te zien zal zijn.

 

Internationaal profreferee Jan Verhaas, die op 5 en 6 mei aanstaande in het fameuze Crucible Theatre in Sheffield zijn vijfde WK-finale zal leiden, heeft een sleutelrol gespeeld in de komst van het toptoernooi naar Rotterdam. De populaire arbiter, afkomstig uit Brielle, leidde al wedstrijden over de hele wereld. “Maar nu kan ik eindelijk eens met de fiets naar mijn werk”, grapte Verhaas. Daarmee is voor hem de cirkel rond, want juist op het European Open van 1991 in Rotterdam, zette Verhaas zijn eerste stappen als profscheidsrechter. “Het is voor mij een droom die uitkomt om professioneel snooker in Rotterdam in actie te kunnen zien.”

 

WorldSnooker voorzitter Barry Hearn hoopt op volle tribunes en een goede sfeer in Nederland. “Rotterdam is een prachtige stad met een internationaal sportimago en een rijke sporthistorie.” 
KNBB-snooker voorzitter Annet van Riel is erg verheugd met de komst van de Rotterdam Open. “Een prachtige kans voor alle Nederlandse fans om hun helden van dichtbij te bewonderen en voor onze Nederlandse spelers om zich in the picture te spelen en zich te meten met de professionals.”

 

Het PTC-circuit stelt de profs in staat om het hele seizoen door te spelen, biedt toppers en talenten van buiten de Britse bakermat de kans zich te ontplooien en draagt bij aan de mondialisering van de sport. Snookerfans van buiten het Verenigd Koninkrijk kunnen van nabij de wereldtop in actie zien in een officieel rankingevent. Naast Verhaas zullen ook andere Nederlandse scheidsrechters aan tafel gaan in Rotterdam.

 

Nederlandse, Belgische en andere Europese amateurs kunnen zich kwalificeren voor het Rotterdamse PTC-toernooi. Als ze die fase doorkomen, stuiten ze daarna mogelijk op grote namen als Ronnie O’Sullivan, Mark Selby, John Higgins, Shaun Murphy, Neil Robertson en Judd Trump, die direct geplaatst zijn voor het hoofdtoernooi. Deelname is voor deze vedetten niet verplicht, maar wel wenselijk met het oog op hun positie op de wereldranglijst, die mede bepalend is voor de plaatsing voor het WK en andere grote toernooien.

 

Lid worden van de Koninklijke Nederlandse Biljartbond KNBB

Wilt u zich inschrijven als lid, neem dan contact op met het Bondsbureau via telefoonnummer 030-6008400 of per e-mail info@knbb.nl.

Koninklijke Nederlandse Biljartbond KNBBKNBB
Koninklijke Nederlandse Biljartbond Sponsor

Koninklijke Nederlandse Biljartbond - KNBBGallery KNBB

Klik op lees meer om foto's te bekijken van diverse evenementen zoals de Landsfinale en de World Pool Masters.

Lees meer KNBBGallery
Koninklijke Nederlandse Biljartbond - Partners KNBB

Deze website is mede mogelijk gemaakt door onze partners.

Lees meer Partners
Simonis Biljartlakens